Vrijwilligersbedankt

De jaarlijkse vrijwilligersdag, een dag waarop onze vrijwilligers in het zonnetje worden gezet, begon onder een stralende zon. In zijn welkomstwoordje meende de voorzitter zelfs dat we een droge dag zouden houden. Daar is hij later echter, terecht, op aangesproken.

Een door René van Stokkem bedachte spelvorm werd ‘uitgeprobeerd’ op onze 27 aanwezige vrijwilligers/golfers. In het clubhuis al, bij de koffie en vlaai, kon iedere speler 3 keer zijn Stablefordscore, op de met een dobbelsteen gegooide hole, verdubbelen. Elke flight kreeg een gekleurde bal mee die, na 18 holes in het spel te zijn, moest worden binnen gebracht. En er werden ook nog eens 2 Mulligans ter beschikking gesteld, die indien niet gebruikt, punten konden opleveren.

Kortom een boel uitleg van de organisator die genoeg gesprekstof opleverde. René zette ons eerst allemaal aan tot een gezellige golfyahtzee en zadelde ons met extra werk op in de baan.

De wedstrijd verliep niet helemaal zoals gehoopt. Onderweg werden we namelijk toch getrakteerd op een paar fikse regenbuien vergezeld van stevige wind. Maar toen we rond half 6 met z’n allen aan een drankje en bitterballen zaten, was dat snel vergeten.

Voordat de aanval op het buffet werd ingezet, presenteerde Theo Coumans de nieuwe website van de vereniging die vanaf woensdag 18 oktober voor iedereen beschikbaar is. De reacties van de vrijwilligers waren unaniem positief. De site biedt een vernieuwende, frisse kijk in onze vereniging, mooie plaatjes en is duidelijk ingericht. We zijn er trots op.

Dit jaar is ‘geen vrijwilliger van het jaar’ gekozen. Alle vrijwilligers doen hun best, en vaak nog meer dan dat, maar er steekt dit jaar niet echt iemand bovenuit. Benoeming tot vrijwilliger van het jaar moet iets speciaals blijven.

Na het uitstekende buffet bedankte de voorzitter in zijn dankwoord aan alle aanwezigen nog speciaal de stoppende vrijwilligers Kitty, Han, Geert en Jacques voor hun jarenlange inzet voor de vereniging.

De prijsuitreiking was een feestje op zich. Op de van hem bekende wijze maakte René de uitslagen bekend. Daarna vertelde Harrie Rongen nog een anekdote over de, uiteindelijk, toch teruggebrachte gekleurde bal. Fried bedankte René namens alle aanwezigen voor de organisatie en wees Jan erop dat hij, gelet op zijn voorspelling in de ochtend, bepaald geen weerman is.

We kijken met veel plezier terug op weer een geslaagde vrijwilligersdag.
Klik hier voor de fotorapportage.

Jan Buskes