In de herfst en winter is golf meestal moeilijker dan normaal. En hoewel veel situaties al gedekt worden in de normale golfregels, geven de ‘winterregels’ vaak wat extra mogelijkheden.

E-3 Plaatsen (tijdelijke winterregel)
Een bal die op het kort gemaaid gedeelte in het algemene gebied ligt, mag zonder straf opgenomen, schoongemaakt en desgewenst worden vervangen. De speler moet een bal plaatsen binnen 15 cm  van de oorspronkelijke ligplaats (markeren), niet dichter bij de hole, op een plek die niet in een hindernis, bunker of op een green is. De speler mag zijn bal maar éénmaal plaatsen en wanneer de bal is geplaatst, is hij in het spel.
Noot: “kort gemaaid gedeelte” betekent elk deel van de baan, met inbegrip van paden door de rough, gemaaid op fairwayhoogte of lager.

Straf voor spelen van bal van een verkeerde plaats in overtreding van een plaatselijke regel:  algemene straf volgens Regel 14.7a.

Het zal in de komende periode ook vaker voorkomen dat een bal is ingebed of dat men te maken heeft met “tijdelijk water”. Als je hier klikt lees je over bepaalde situaties die in de winter vaker voorkomen.
Laten we ons tijdens de golfronde aan deze regels houden.

Regel- handicap en baancommissie.