Zaterdag 4 november was de slotdag van het seizoen 2023. De deelnemers werden traditioneel ontvangen met koffie en vlaai.

Rinus Waltmans gaf een korte speluitleg, Scottish Greensome, waarna werd vertrokken richting de holes voor een shotgun start.

Het was droog! Maar dat duurde niet zo lang. Na een uur begon het te plenzen en het bleef plenzen. Dat leidde ertoe dat er bij het baanhapje (dat binnen werd geserveerd) een aantal spelers stopte met de wedstrijd. De diehards gingen door. À propos baanhapje: dat was deze keer eens iets heel anders, namelijk sushi. Ik vond het heerlijk!

Tijdens de slotdag werd ook de finale om de Summa Golfbokaal gespeeld. Deze ging tussen team ‘Net neet’, Renée en Jos Backus en team ‘Best before 29-10’, Gerrie Verhoeven en Sjef Claessens. Na de eerste 9 stond ‘Net neet’ op een comfortabele 3 up.
Maar ‘Best before 29-10’ herpakte zich en ging uiteindelijk met 1 up van de baan af! ‘Net neet’ deed zijn naam eer aan, ‘Best before 29-10’ kan zijn naam aanpassen.

Onder het genot van een drankje volgde de prijsuitreiking. Allereerst kreeg Jan Buskes het woord die de uitreiking van de Summabokaal voor zijn rekening nam. In een een-tweetje met de kunstenaar Ruud van der Beele, die vanmiddag aanwezig was, werd de geschiedenis van ‘De Offertafel’ op de ‘Verhalenberg’ uit de doeken gedaan. Daarna mocht Jan de replica’s van de Summa Golfbokaal uitreiken aan Gerrie en Sjef. Summa Adviesgroep werd in de persoon van Theo Coumans nogmaals bedankt voor hun sponsoring.

Rinus Waltmans presenteerde de uitslagen van de wedstrijd. Bij de dames kon niemand de naam op het bordje voor de neary schrijven. Bij de heren wel. Fried Hoeijmakers sloeg de bal op een cm. of 10 van de hole. De second neary werd bij de dames gewonnen door Marian Gommans en bij de heren door Peet van Lipzig. De eindoverwinning was voor het duo Theo Coumans en Fried Hoeijmakers.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd met de prijzen. Maar zeker alle deelnemers met de overwinning op de barre weersomstandigheden!
Klik hier voor de foto’s van slotdag 2023.

Jos Backus