Woensdag 25 oktober vertrokken Marian Kuenen, Sjef Claessens, Jan Buskes en René van Stokkem naar Oosterhout in Noord Brabant voor hun vierde en laatste wedstrijd in de najaarscompetitie.  Naast Oosterhout maakten ook golfteam Best en Gulbergen deel uit van deze poule. Na drie wedstrijddagen stond het team van de Golfhorst op een mooie eerste plaats en was het nu een kwestie van consolideren en de “buit” zou binnen zijn.

Wij begonnen ‘s morgens met de individuele stablefordronde over negen holes. De weersomstandigheden waren niet optimaal en dat was nog zachtjes uitgedrukt.
Het regende namelijk pijpenstelen vanaf begin tot het einde van de wedstrijddag. Maar onder het motto; “We moeten blij zijn als het regent, want als je niet blij bent regent het ook”, waren we optimaal gemotiveerd om als kampioenen op het eind van de dag huiswaarts te keren.
Marian speelde alsof het de mooiste dag van het jaar was. Het NAP was inmiddels met een halve meter gestegen, maar zij kwam met een mooie 18 stablefordpunten drijfnat van de baan.

De eerstvolgende speler had “maar”14 punten, waaruit men kan afleiden dat het onder deze natte omstandigheden niet eenvoudig was. Wie dit ongetwijfeld van ons team kon beamen was Jan. Voor hem was het echt punten sprokkelen deze ochtend. Mocht je hem één dezer dagen tegenkomen, vraag je hem maar eens wat zijn score was. Als hij 7 of meer antwoordt spreekt hij niet de waarheid. 🙂

Gelukkig tellen alleen de scores van de drie beste spelers mee, dus had de mindere score van Jan geen invloed op de eindstand. ’s Middags hebben we in de Greensome als team prima gepresteerd. De teamcaptain van Oosterhout maakte na afloop de uitslag van deze dag bekend. Over het algemeen hadden we als team zodanig gepresteerd, dat we met de hoogste score van de dag de meeste wedstrijdpunten kregen toebedeeld. Het kampioenschap was dus een feit, en dat werd gevierd. Onder het genot van een heerlijk diner met de andere teams en uiteraard de aangedikte anekdotes sloten we deze gezellige competitie in stijl af. Met dank aan Karin van Zon die in deze competitie éénmaal is ingevallen.

René van Stokkem