Regelvraag 2 Verkeerde green
mei 2021

Vorige week sloeg ik af op hole 8 van de Americabaan en mijn bal raakte de bomen rechts.
Na even zoeken zag ik dat mijn bal op de green van hole 1 terecht was gekomen.

Wat moet ik nu doen?

Je moet de green ontwijken en je krijgt hier geen straf voor (Zie regel 13.1). De green is
namelijk een mooi en verzorgd gedeelte van de baan. Het zou zonde zijn om daar vanaf te
spelen met bijvoorbeeld je ijzer. Je mag daarom niet van een verkeerde green afspelen.

De procedure voor het ontwijken van een verkeerde green gaat als volgt. Je zoekt het
dichtstbijzijnde punt naast de green, zo dicht mogelijk bij de plek waar je bal op de green ligt
(maar niet dichter bij de hole die je speelt) en waar je geen last hebt van de verkeerde green
met je stand, ligging van de bal of je swing. Vanaf dit punt drop je je bal binnen één
clublengte. Als je de bal opneemt volgens deze regel, mag je de bal schoonmaken.
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AFBEELDING 13.1f: ZONDER STRAF ONTWIJKEN VAN EEN VERKEERDE GREEN


https://widget.randa.org/nl-nl/rog/2019/rules/players-edition/rule-13

